Route map
T.A.T. Tour Operator
License number 11/02616
ATTA: 01928

Myanmar Mystiek

Eenheid van Myanmar (Birma) Tourcode: BUR-0006
Recensie ( )

Cultuur: de vele duizenden tempels en pagodes van Bagan. Yangon als wandel- en winkelstad.

Comfort en service van 'koloniale' hotels, met adembenemende uitzichten.
Natuur: het uitgestrekte Inle-meer met zijn authentieke bewoners.

De Eenheid van Myanmar - vroeger Birma geheten - is een geweldig land met een vriendelijke en gastvrije bevolking. Green Wood Travel heeft een bijzondere rondreis samengesteld om u de kans te geven dit absoluut niet-toeristische land te bezoeken. Ervaar de hoogtepunten die het land biedt. Natuur en cultuur zijn hier nog onbedorven. Religie, lokale gewoontes en gebruiken zijn in Birma nog zoals honderd jaar geleden. Het toerisme in dit land is totaal nog niet ontwikkeld, waardoor dit het juiste moment is om dit pure en ongerepte land te bezoeken. De bevolking staat open voor de komst van toeristen en is altijd bereid om handen te schudden en een praatje te maken. We hebben in deze reis gekozen voor hotels die niet zijn verbonden met de overheid. Wij willen als touroperator de lokale bevolking de kans geven op een beter leven. De bevolking profiteert van onze bezoeken aan dit land. Niet alleen financieel maar ook door de gelegenheid om te communiceren met de reizigers uit het Westen. Daardoor kunnen zij, maar ook wij, beter oordelen over de situatie in het land.

Onze reizen worden begeleid door Nederlandssprekende reisleiders* en een Engelssprekende Birmese gids. Onze reisleiders wonen in Azië en hebben ervaring met het begeleiden van reizen in Birma en de Aziatische manier van leven en denken. Als u dit land bezoekt met een 'open mind and a good heart' zult u het land ongetwijfeld verlaten met indrukwekkende en onvergetelijke herinneringen.

 

Myanmar, een Mystieke Wereld zonder Illusies

Ondanks de kwalijke reputatie van het bewind is Birma in opkomst als toeristische bestemming. Het land heeft veel te bieden en is een van de meest fascinerende bestemmingen van Zuidoost-Azië. Er zijn duizenden tempels en pagoden, bedrijvige markten, kleurrijke bergvolkeren, unieke historische monumenten, idyllische stranden en niet te vergeten een hoffelijke en gastvrije bevolking.Na decennia van isolement hebben de militaire machthebbers de deuren voor het toerisme een klein beetje geopend voor de buitenwereld. Er leven meer dan zestig verschillende volken en etnische groeperingen in Birma, met elk hun eigen taal en tradities. Birma is een uitdaging voor reizigers die van echt reizen en ontdekken houden. De afstanden zijn groot, de wegen matig, het vervoer eenvoudig. Maar er liggen nog steeds verborgen (reis)schatten op u te wachten.

22 daagse Myanmar rondreis

Dag 01: Amsterdam - Bangkok
Een goed begin van uw vakantie. U vliegt met China Airlines van Amsterdam naar de Stad der Engelen, beter bekend als Bangkok. Geniet onderweg van drankjes, maaltijden en entertainment.

Overnachting: in vliegtuig China Airlines
Maaltijden: Ontbijt | Lunch | Diner
Vervoer: Vliegtuig
 

Dag 02: Bangkok

Bangkok: Prince Palace HotelIn de ochtend komt u vroeg aan in Bangkok, waar u wordt verwelkomd door uw reisleider voor een prachtige vakantie. Transfer naar het Prince Palace Hotel. Dit is een uitstekend 4-sterren hotel met twee heerlijke zwembaden en ruime, comfortabele kamers die een schitterend uitzicht over Bangkok bieden. Hier verblijft u temidden van de grootste kledingmarkt van Thailand. Vanuit het hele land komen hier winkeliers en particulieren kleding inkopen. De rest van de dag is ter vrije besteding.
In en rond het hotel valt genoeg te doen: zwemmen, winkelen of genieten van een ontspannende Thaise traditionele massage in het hotel. Of neem deel aan de typisch Thaise karaokeÖ.
Uw reisleider organiseert een optionele excursie naar een paar van de belangrijkste bezienswaardigheden van deze drukke stad (niet inclusief). Onvoorstelbaar om in Chinatown te zien hoe de mensen eten en leven op straat in de grootste Chinese wijk buiten China. Een lunch aan de rivier is ook een mogelijkheid.
Bangkok: Chao Praya Rivier's Avonds heeft u de keuze (niet inclusief) om aan een romantische sunset-cruise deel te nemen op de Chao Praya rivier, de levensader van Bangkok. De boottocht voert u langs veel monumenten en bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld het Grand Palace en de Wat Arun, de Tempel van de Hemelse Dageraad. Een heerlijk Thais of seafood-diner is bij de cruise inbegrepen. Uw eten wordt geserveerd in traditionele Thaise kleding terwijl u kunt genieten van klassieke Thaise dansen en muziek.

Overnachting: Bangkok in het Prince Palace Hotel
Maaltijden: geen
Vervoer: (mini)bus
 

Dag 03: Bangkok - Yangon
Na het ontbijt in het Prince Palace Hotel transfer naar de internationale luchthaven van Bangkok voor de vlucht van Bangkok naar Yangon.
Yangon: Bogyoke Aung San MarketWe worden in Yangon verwelkomd door onze lokale gids en naar ons hotel gebracht.. Tijdens deze transfer krijgt u al een eerste indruk van de voormalige hoofdstad van Myanmar. Na aankomst in het Park Royal Hotel is de rest van de dag ter vrije besteding. Het Park Royal Hotel is een gelegen in het centrum van de stad, op loopafstand van de beroemde pagodes, markten. Snuif meteen de Aziatische sfeer op. U kunt zich goed vermaken bij het zwembad, er zijn genoeg comfortabele ligstoelen en parasols. Ook is het leuk om met de reisleider een wandeltocht te maken door mooie groene parken om Yangon te gaan verkennen
We kunnen ook een stop maken bij de indrukwekkende Bogyoke Aung San Market (Scott Market.) Deze markt is beroemd in Myanmar en de rest van de wereld. Hier kunt u echt alles kopen; mooie souvenirs, kleding, groenten, fruit, juwelen en drank. U noemt het en u kunt het hier vinden, misschien een Longyi voor iedereen? 's Avonds een uitgebreid welkomstdiner. Naast het traditionele Birmese eten bieden we u een schitterende culturele show met Birmese kleding en traditionele dansen. Dit is tevens de afsluiting van deze eerste indrukwekkende dag in deze geweldige stad.

Overnachting: Yangon in het Park Royal Hotel
Maaltijden: Ontbijt | Diner in lokaal restaurant met show
Vervoer: (Mini)bus & Vliegtuig
Yangon - de 'Tuin van Azië' en de Poort van Birma
Yagon : Shwedagon PagodeDe kosmopolitische voormalige hoofdstad van Birma behoudt nog altijd haar koloniale charme met wijde boulevards en rustieke meren. Een verademing, vooral vanwege de 19e eeuwse architectuur. De magnifieke Shwedagon Pagode domineert de stedelijke horizon, terwijl op straatniveau Yangon een paradijs is voor liefhebbers van exotische kunstnijverheid. Belangstelling voor winkelen? De vele winkels van Scotts markt zijn wereldbekend. Evenals Birma's waardevolle robijnen, saffieren en jade. 's Avonds komt Chinatown tot leven met zijn scherpe aroma's in de openluchtrestaurants.
 

Dag 04: Yangon
Vandaag maakt u een uitgebreide stadstour door Yangon. Door zijn indrukwekkende koloniale erfenis is Yangon één van de meest fascinerende steden van Zuidoost-Azië. De tour bestaat uit bustrips, afgewisseld met korte wandeltochten. Tijdens de stadstour bezoekt u onder andere de Shwedagon Pagoda, een stupa van goud die boven de stad uittorent en waar Birmese boeddhisten minstens één keer in hun leven heen gaan. Het is indrukwekkend om te zien hoe de bevolking haar geloof elke dag opnieuw belijdt. Als de zon schijnt, bestaat de kans om 'zonaanbidders' te zien. Deze mensen kijken de hele dag rechtstreeks in de zon om de energie van dit hemellichaam op te vangen en door te geven aan anderen. Opvallend genoeg worden deze mensen niet blind, als gevolg van jarenlange training. We bezoeken tevens de Chaukhtatkyi Pagode met zijn 70 meter lange liggende Boeddha, één van de grootste ter wereld! Op deze locatie zitten veel mensen die uw toekomst kunnen voorspellen. Tijdens een stop bij de Sule Pagoda bezichtigen we niet alleen de eeuwenoude centra van sociale en culturele activiteiten, maar ook enkele theehuizen waar u zoete melk-thee kunt drinken. Het theehuis speelt een belangrijke rol in het traditionele Birmese leven, omdat hier van oudsher allerlei zakelijke en sociale afspraken worden gemaakt. Dus is het voor ons ook wel prettig om hier even te ontspannen met een kopje lokale thee. Een bezoek aan het Nationaal Museum met haar prachtige culturele tentoonstelling van eeuwenoude kunst- en gebruiksvoorwerpen is ook niet uit dit programma weg te denken.

Overnachting: Yangon in het Park Royal Hotel
Maaltijden: Ontbijt | Lunch in lokaal restaurant
Vervoer: (Mini)bus & wandelen

Dag 05: Yangon
Vandaag een vrije dag om Yangon op uw eigen manier te ontdekken. Voor tips over vervoer en bezienswaardigheden kunt u terecht bij uw reisleider. Hij beschikt ook over een paar opties om met hem de omgeving te verkennen (niet inclusief.)

Overnachting: Yangon in het Park Royal Hotel
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: Geen
 

Dag 06: Uitstap naar Bago
Na het ontbijt maken wij een halve dagtocht naar Bago, een typisch Birmees stadje met een gigantische liggende Boeddha; 74 meter lang en 21 meter hoog. Ook heeft Bago een prachtig paleis van een vroegere Koning uit de Mon-dynastie. In de omgeving van de liggende Boeddha vindt u één van de grootste markten in houtsnijwerk. Kortom; prachtig en goedkoop teakhouten snijwerk en misschien ook wel een mooi boeddhabeeld voor thuis. Onderweg stoppen we bij de indrukwekkende Taukkyan War Cemetery, de oorlogsbegraafplaats van de gevallenen tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn. Deze werd ten tijde van de tweede wereldoorlog door de Japanners aangelegd en kostte vele krijgsgevangenen het leven. De begraafplaats is prachtig gesitueerd in een grote tropische tuin.
Daarnaast stoppen we ook een in een gezellig dorpje waar de Birmese bevolking nog op traditionele manier potten bakt. In Bago bezoeken we de Shwemawdaw Pagoda, die nog groter is dan de Shwedagon Pagoda in Yangon. Tijdens de terugweg maken we een stop bij de lokale kleurrijke markt van Bago. Dit is een authentieke markt waar niet veel toeristen komen. Op deze markt krijgt u een goede indruk van alle bedrijvigheid. Het is leuk om mee te maken wat de plaatselijke Birmese mensen kopen en te zien op welke manier zij handel drijven. Ten slotte bezoeken we het Kyaik Pun Paya met vier 30 meter hoge Boeddha's. Dit is werkelijk de perfecte plaats voor een fotostop!

Overnachting: Yangon in het Park Royal Hotel
Maaltijden: Ontbijt | Lunch in lokaal restaurant
Vervoer: (Mini)bus
 

Dag 07: Yangon - Mandalay
Na het ontbijt volgt een transfer naar de luchthaven voor onze lokale vlucht naar Mandalay. Dit is de tweede grote stad van Birma en een vroegere hoofdstad. Na aankomst checken wij eerst in het Mandalay Swan Hotel in. Dit gezellige laagbouwhotel bezit prachtige tuinen en een mooi zwembad. We beginnen onze tour met een bezoek aan Amarapura (De Birmese hoofdstad van 1841 tot 1857). Door de ligging vlak aan het water waren stad en Koning echter moeilijk verdedigbaar tegen de Britse veroveraars. Reden voor Koning Mindon om in 1857 te verhuizen naar Mandalay. In Amarapura bezoeken we het Mahagandayon-klooster. In dit grootste klooster van het land wonen meer dan 1700 jonge monniken. Het werd gesticht in 1950 en heeft op gebied van academische, boeddhistische vorming in het hele land een goede reputatie. De keuken in dit grote klooster is een bezienswaardigheid. Hier kunnen we zien hoe het eten elke dag wordt klaargemaakt voor de in het klooster wonende monniken. Wellicht bestaat ook de mogelijkheid om met een monnik te praten over zijn manier van leven.
Daarnaast brengen we een bezoek aan de 200 jaar oude U-Bein Bridge, met 1,2 kilometer de langste teakhouten brug ter wereld. Er wordt gezegd dat de toenmalige burgemeester, U-Bein, in opdracht van de Koning de brug liet bouwen en daarvoor stiekem gebruik maakte van het hout uit het verlaten Koninklijke paleis in Inwa. Leuk om over de brug te lopen naar het dorpje aan de overkant of iets te drinken in een van de lokale straatrestaurantjes aan het meer. Tijdens de zomertijd wordt het uitgedroogde meer met rijst ingezaaid en in het regenseizoen worden de boeren weer vissers.
's Middags brengen we een bezoek aan de Mahamuni Pagoda. Deze geniet bekendheid vanwege een heilig beeld van Boeddha. Duizenden Birmezen beplakken het beeld dagelijks met bladgoud. Het beeld was oorspronkelijk niet echt groot, maar weegt tegenwoordig door al het bladgoud meer dan 5,5 ton! Daarnaast brengen we een bezoek aan een werkplaats waar het bladgoud voor de tempels wordt geslagen. Dit wordt nog steeds op dezelfde manier gedaan als tweehonderd jaar geleden en is zeker de moeite waard om mee te maken. Ook maken we stops bij enkele andere kloosters. Deze staan bekend om hun voortreffelijke houtsnijwerk. De Kuthodaw Pagoda (729 marmeren stenen tableaus met boeddhistische inscripties) wordt wel "'s werelds grootste boek"genoemd. Ten slotte gaan we op Mandalay Hill genieten van het schitterende uitzicht en de hopelijk schilderachtige zonsondergang. Om naar boven te komen, nemen wij zowel lift als roltrap.

Overnachting: Mandalay in het Mandalay Swan Hotel
Maaltijden: Ontbijt | Lunch in lokaal restaurant
Vervoer: (Mini)bus | Vliegtuig

Dag 08: Mandalay (Inwa)
Vandaag, na het ontbijt, vertrekken we voor een gezellige dag naar Inwa. De stad is gesticht in 1364 en was gedurende 400 jaar de Koninklijke hoofdstad van Birma. Oud en nieuw gaan hier moeiteloos samen en zowel binnen als buiten de oude stadsmuren bepalen kleine dorpjes, boerderijen en ruïnes het aanzicht. De eerste twee eeuwen van haar glorietijd was de stad het middelpunt van het machtige Shan-rijk. Met traditionele paardenkoetsen maken wij een rustige tour door Inwa waar wij een bijna 200 jaar oud klooster bezoeken. Dit Bagaya Kyaung klooster is in 1834 helemaal gebouwd van teakhout! Het gebouw wordt gesteund door 267 teakhouten palen (de grootste is 18 meter lang.) Heel indrukwekkend is de school voor jonge monniken en lokale kinderen. Op eenvoudige wijze en met weinig hulpmiddelen krijgen deze nieuwsgierige kinderen onderwijs. De school moet met weinig financiële middelen rondkomen. Het is wellicht een goed idee om hier pennen en schriften te geven aan deze kleine studenten. Onderweg komen we door een paar schilderachtige dorpjes, interessant om rond te lopen en te zien hoe de lokale bevolking leeft. Op de lokale markten is de manier van handelen een leuke en interessante bezienswaardigheid. 's Avonds kunt u met uw reisleider een wandeling maken naar een lokale pub.

Overnachting: Mandalay in het Mandalay Swan Hotel
Maaltijden: Ontbijt | Lunch in lokaal restaurant
Vervoer: (Mini)bus
 

Dag 09: Mandalay - Bagan (boot) (exclusief woensdag en zondag en bij minder dan 11 personen reizen per vliegtuig)
Vroeg uit de veren, want vandaag vertrekt de boot naar Bagan. Transfer naar de haven voor een onvergetelijke boottocht over de Irrawady rivier met prachtig zicht op de oevers. De boot vaart langs vele kleurrijke dorpjes en legt af en toe aan om Birmese mensen af te zetten of op te pikken. Birmezen proberen dan hun handelswaren te verkopen aan de passagiers, zoals gebakken kip, whisky en kleding. Op de boot heeft u airconditioned zitplaatsen. Ook kunt u op een stoel buiten plaatsnemen om een frisse neus te halen of koffie en thee drinken in het restaurant. Rond het middaguur versterkt u op de boot de inwendige mens uit de lunchbox. Vergeet de zorgen van alledag en geniet tijdens de heerlijke tocht van al het natuurschoon en de bedrijvigheid op de oevers. Aan het eind van de dag komen we aan in Bagan en volgt een transfer naar het Amazing Bagan Resort. Dit resort is bijzonder aardig aangelegd in een prachtig tuinlandschap.

Overnachting: Bagan in het Amazing Bagan Resort
Maaltijden: Ontbijt | Lunchbox op de boot
Vervoer: (Mini)bus | Boot
 

Dag 10: Bagan
Bagan, een gebied van 42 vierkante kilometer met duizenden pagodes en tempels, roept associaties op met het Dal der Koningen in Egypte. Er heerst een vergelijkbare, tijdloze sfeer. Dankzij het droge klimaat hebben vele monumenten de tand des tijds (en enkele aardbevingen) bijzonder goed doorstaan. Bagan vormt zonder twijfel één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Azië en wordt beschouwd als een historisch wereldwonder. Hoewel minder bekend dan Angkor Wat in Cambodja of de Borobudur in Indonesië is Bagan minstens zo indrukwekkend en mag het in geen enkel programma ontbreken. Ondanks dat de glorietijd van Bagan slechts 200 jaar heeft geduurd, genoot het rijk over de hele wereld bekendheid. Hier zou maar liefst een half miljoen mensen geleefd hebben. Toen de legers van Kublai Khan in 1287 Bagan aanvielen en grotendeels verwoestten, moeten zelfs deze barbaren onder de indruk zijn geweest. De bevolking van het hedendaagse Bagan, lijkt zich niet zo bewust van een groots verleden en bewerkt gewoon traditiegetrouw de akkers tussen de monumenten, net als eeuwen geleden. Voor hen zijn de tempels en pagodes, ook al zijn het ruïnes, deel van het dagelijkse leven. Van oudsher waren het de boerenfamilies die voor het onderhoud van de tempels zorgden, net als nu.
U zult uw verblijf in deze stad, omringd door alle architectonische pracht en praal, niet snel vergeten. Vandaag gaan wij met de bus een lokale markt bezoeken, maar natuurlijk ook een aantal pagodes en kloosters die Bagan rijk is. Onderweg gaan we naar één van de vele fabriekjes waar schitterend lakwerk wordt gemaakt. Het lakwerk uit Bagan, gemaakt met écht paardenhaar, staat bekend als het mooiste van heel Myanmar. Om dit lakwerk te drogen, wordt het onder de grond in kranten begraven. We sluiten de dag af met een bezoek aan de Dhammayangyi Pahto, een prachtige tempel, waar wij genieten van de zonsondergang op één van de terrasjes.

Overnachting: Bagan in het Amazing Bagan Resort
Maaltijden: Ontbijt | Lunch in lokaal restaurant
Vervoer: (Mini)bus
 

Dag 11: Bagan
Na het ontbijt nemen wij fiets of paardenkoets om vanuit traditioneel perspectief te genieten van de indrukwekkende omgeving van Bagan. Lekker langzaam rijden wij door Bagan en bekijken de nodige ruïnes in dit indrukwekkende gebied. Onderweg stoppen we om te voet een authentiek dorpje te bezoeken. Uw reisleider probeert 's avonds een diner te organiseren in een lokaal restaurant. (niet inclusief) Misschien een romantisch idee om daar naar toe te gaan met paardenkoetsen? De Birmese keuken vindt zijn oorspong in de Indiase en Chinese keuken. Deze culinaire 'fusion' biedt het lekkerste wat in Zuidoost-Azië te vinden is.

Overnachting: Bagan in het Amazing Bagan Resort
Maaltijden: Ontbijt | Lunch in lokaal restaurant
Vervoer: (Mini)bus | Fiets | Paardenkoets

Dag 12: Bagan - Mount Popa - Kalaw
Vandaag nemen we afscheid van Bagan en reizen verder naar Mount Popa, gelegen op 1500 meter hoogte. Popa betekent 'bloeiend' in het Sanskriet. Mount Popa is een oude vulkaan en de grond in dit gebied is erg vruchtbaar. In de omgeving van deze berg groeien heel veel bloemen en vinden we sandaalhout-plantages. Mount Popa wordt wel de 'Olympus van Birma' genoemd; er leeft een uitgebreide verzameling geesten en goden. Popa heeft door de jaren heen een belangrijke rol gespeeld in cultuur, religie en geschiedenis van Myanmar en is om die reden een belangrijk pelgrimsoord.
Tegenover de trap van Mount Popa staat het 'Nat-huis' waarin alle 37 nats (geesten) te bewonderen zijn. Vaak worden daar lokale festivals gehouden. Sommige Birmezen proberen dan in trance te raken om al dansend de welwillendheid van de Nats te vragen. Na een flinke klim over een steil, overdekt pad komt u na een half uur aan de top. Onderweg passeert u allerlei altaartjes en pagodes. Boven op de berg lijkt het, door de aanwezigheid van kloostertjes en witte pagodes of we in een sprookje beland zijn. Het uitzicht over de Myingyan-vlakte is adembenemend en één van de mooiste uitzichten van Birma. Boven op de berg mag u geen rode of zwarte kleren dragen, geen vlees meenemen en niets slechts over anderen mensen zeggen. Als u dit toch doet, wenst één van de geesten u ongeluk.
Wellicht ontmoeten we tijdens het wandelen monniken die nog niet ingewijd zijn in de Yeti. Zij dragen hoge punthoeden en lopen langzaam naar boven. Van Mount Popa maken we vervolgens een mooie tocht naar Kalaw. Door een fraai berglandschap met adembenemende vergezichten rijden we u naar het vroegere bergstation van de Engelse kolonisten. Vanwege het koelere klimaat in de bergen was dit de perfecte plaats om de hete zomers te ontvluchten. De Britse invloeden hier zijn nog duidelijk zichtbaar. Wij overnachten in het Hill Top Villa Hotel of het Amara Resort.

Overnachting: Kalaw in het Hill Top Villa Hotel of het Amara Resort Hotel
Maaltijden: Ontbijt | Lunch in lokaal restaurant
Vervoer: (Mini)bus
 

Dag 13: Kalaw - Inle
Na het ontbijt heeft u tijd om kennis te maken met het stadje Kalaw. Daarna maken we een mooie rit richting Inle Lake. Onderweg maken we een stop bij de Pao en Danu bergstammen. Als het weer een beetje meezit, kunnen we een wandeltocht maken door de dorpjes om het dagelijkse leven van deze mensen van dichtbij mee te maken. De bevolking maakt nog veelvuldig gebruik van ossenkarren en waterbuffels. De lokale school is erg arm en ook hier zijn door u meegebrachte pennen en schriften erg welkom. Na de lunch rijden we verder naar Inle Lake, één van Birma's bekendste attracties. De Intha-stam bevolkt de oevers van het meer en de drijvende dorpen. Voor de boottocht naar het ressort waar wij de volgende paar nachten verblijven, maken wij een kleine wandeling door het stadje Nyaung Shwe, aan de rand van het meer. Met onze (mini)bus rijden we naar de Inle Resort. Dit resort is echt prachtig aangelegd. U slaapt in houten bungalows die op palen aan de oever van het meer staan. Verder heeft het een leuke receptie en restaurant. U wordt ontvangen in traditionele kleding en met muziek, gespeeld op oude Birmese instrumenten.

Overnachting: Inle Lake in het Inle Resort
Maaltijden: Ontbijt | Lunchbox
Vervoer: (Mini)bus | Boot
 

Dag 14: Inle - Indein*
Het prachtige, door bergen omsloten Inle Lake is 22 kilometer lang, 11 kilometer breed en ligt 853 meter boven de zeespiegel. De Intha, letterlijk: 'zonen van het meer', staan bekend om hun unieke manier van roeien (met één been). Vandaag maken wij een boottochtje naar de andere kant van het meer. Het is indrukwekkend om te zien hoe de monniken dagelijks rondvaren per boot om hun eten op te halen. We maken een stop bij het dorpje Indein en brengen een bezoek aan een ruïnegebied uit de 16de eeuw, midden in de jungle. Dit gebied, met zijn beeldschone oude pagodes, is pas een paar jaar geleden opengesteld voor toeristen. De duizenden oude en kleine pagodes, nog volop in de dicht begroeide natuur, zijn daar geplaatst door de koning van de Shan State. De schitterende bomen en planten groeien gewoon door en rond de bouwwerken! Wij maken een kleine wandeling door het dorpje. Ten slotte gaan we terug naar het hotel om te genieten van het rustgevende uitzicht over het meer.
( *Afhankelijk van het weer en de plaatselijke omstandigheden kan de reisleider het programma van dag 14 en 15 wisselen)

Overnachting: Inle Lake in het Inle Resort
Maaltijden: Ontbijt | Lunch in lokaal restaurant
Vervoer: Boot

Dag 15: Inle *
Een rustige en gemoedelijk op het meer. Vandaag gaan we met boten het meer op om de cultuur van de bevolking van nabij mee te maken. We varen langs de op palen gebouwde dorpen en drijvende tuinen, een onvergetelijke ervaring. We bezoeken enkele dorpjes met lokale markten, waaronder een leuk pottenbakkersdorpje. Bijna elke bewoner van het dorpje werkt in de fabriek en de potten worden nog gemaakt op de traditionele manier. Daarnaast bezoeken we een sigaren (charoet) fabriekje waar de werkneemsters met de hand sigaren rollen voor slechts 50 dollarcent per 1000 sigaren. Ook maken we een gezellige stop bij een klooster waar de monniken katjes hebben geleerd om hoog te springen. Interessant om te zien.

Overnachting: Inle Lake in het Inle Resort
Maaltijden: Ontbijt | Lunch in lokaal restaurant
Vervoer: Boot
 

Dag 16: Inle
Na het ontbijt gaat de dag van start met een boottocht naar het dorpje Magyigone, uitgangspunt voor trekkingsreizen. Vervolgens wandelen we langs Pa O en Intha-dorpjes. Eén daarvan is Hti-Ne, een pittoresk dorpje op de top van de Blue Mountains. Na een forse klim vanuit het dorpje van Magyigone langs de nodige plantages geniet u van een spectaculair uitzicht over het meer en de omgeving. Het dorp Hti-Ne is een essentiële stop voor backpackers en vakantiegangers die rust en verfrissing zoeken.
Vervolgens keren we terug naar het Inle Lake, langs charmante dorpjes en is het tijd om naar het hotel terug te keren voor een welverdiende verfrissing, rust en overnachting.

Overnachting: Inle Lake in het Inle Resort
Maaltijden: Ontbijt | Lunch in lokaal restaurant
Vervoer: Boot | (Mini)bus
 

Dag 17: Inle - Heho - Yangon
Na het ontbijt en uitchecken rijden we richting Heho-airport voor onze vlucht naar Yangon. Vanaf daar volgt een transfer naar onze eerdere bestemming in Myanmar, het Park Royal Hotel. Hier kunnen we lekker uitrusten bij het zwembad of de laatste mogelijkheid benutten om zelfstandig Yangon te verkennen. U kunt voor de laatste keer inkopen doen op de Scott Market of een bezoek brengen aan de Botatuang Pagoda. Misschien is het een goed idee om een afscheidsdiner te organiseren met de reisleider om uw verblijf in Birma af te sluiten en afscheid te nemen.

Overnachting: Yangon in het Park Royal Hotel
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: (Mini)bus
 

Dag 18 - 21: Yangon - Bangkok - Hua Hin
Na een laat ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven in Yangon voor de terugvlucht naar Thailand. Na aankomst in Bangkok reist u meteen door naar onze strandbestemming Hua Hin aan de Golf van Thailand. In Hua Hin ligt het zomerpaleis van Koning Bhumibol, dat toepasselijk 'Ver van alle zorgen' heet. In Hua Hin kunt u de laatste dagen van uw vakantie relaxen aan een prachtig wit zandstrand. Terwijl u geniet van het heerlijke seafood in Hua Hin (aan het eind van de boulevard ligt de vissershaven, omgeven door smakelijke restaurants) kunt u terugdenken aan alle geweldige indrukken die u in Myanmar heeft opgedaan. In de omgeving van Hua Hin vallen leuke en interessante dagtochten te maken; informeer hiernaar bij uw reisleiding of de receptie van het hotel. U verblijft in de deluxe kamers van het Hua Hin White Sand Hotel; dit is de perfecte afsluiting van uw reis. Uw hotel ligt tegenover het fameuze Sofitel (het voormalige koninklijke gastenverblijf) in het centrum van Hua Hin. Het strand bevindt zich op een steenworp afstand. Restaurants, massagesalons, bars en markten vindt u op loopafstand. U overnacht in de deluxe kamers op basis van ontbijt.

Overnachting: Hua Hin in het Hua Hin White Sand
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: (Mini)bus | Vliegtuig
 

Dag 21: Hua Hin - Bangkok - Amsterdam
Vandaag vertrekt u naar de luchthaven in Bangkok en moet u afscheid nemen van Zuidoost-Azië. Afhankelijk van de vertrektijd van uw vliegtuig kunt u overdag nog uw laatste inkopen doen, relaxen op het strand of de omgeving van Hua Hin verkennen. Eind van de middag of het begin van de avond volgt de transfer naar Bangkok Suvarnabhumi International Airport.

Overnachting: in het vliegtuig
Maaltijden: Ontbijt | Diner
Vervoer: (Mini)bus | Vliegtuig
 

Dag 22: Bangkok - Amsterdam
U vlieg terug naar Amsterdam en krijgt tijdens de vlucht enkele maaltijden en drankjes geserveerd. Daarnaast kunt u een paar films bekijken. Aankomst in Amsterdam

 
Opmerking: de reis kan worden uitgevoerd vanaf 5 personen zonder toeslag!
 
Inclusief: Alle vervoer volgens programma inclusief vluchten Amsterdam - Bangkok - Yangon v.v.
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door één zeer deskundige en goed Engelssprekende lokale gids. Nederlandse begeleiding vanaf 11 personen. Groepsgrootte 5 tot 24 personen. Alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Reizen met 4 personen of minder zijn op basis van logies en ontbijt. Verblijf in toeristenklasse hotel met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief: overige maaltijden en verplichte Kerst- en Nieuwjaars diners, transfers, luchthavenbelastingen (lokaal en internationaal) RGN $10 pp. (betaling ter plaatse), visumkosten ($30 pp.), bagage- en TIP afhandeling (~950 THB pp.), facultatieve excursies en persoonlijke uitgave. Brandstoftoeslagen moeten tijdens de check-in betaald worden en variëren van $10 tot $25 USD per persoon per vlucht.
Wij verplichten klanten om een reisverzekering met werelddekking af te sluiten in België of Nederland. We adviseren daarnaast een goede annuleringsverzekering en eventueel een aanvullende ziektekostenverzekering. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.
  Informatie
Deelnemers Minimum 5, maximum 24.
Reisleiding Gedurende deze reis wordt u door Engelssprekende gidsen begeleid.
Nederlandse begeleiding vanaf 11 personen.
Vervoer In een (mini) bus met airco in een voornamelijk Nederlandssprekend gezelschap.
Accommodatie We maken gebruik van hotels met charme en een typisch lokaal karakter. Alle hotels en resorts hebben een aparte badkamer en airco, met uitzondering van het ressort op Inle lake waar geen airco is.
Maaltijden De reis is overwegend op basis van halfpension. De inbegrepen maaltijden staan bij de complete dagbeschrijving vermeld: ontbijt, lunch, diner